Postojeći korisnici

ONLINE FISKALIZACIJA

Poštovani korisnici,

 

U skladu sa predstojećim zakonskim obavezama koje proističu iz novog zakona o fiskalizaciji (eFiskalizaciji), a koji na punu snagu stupa od 30.04.2022. godine, želimo da vas obavestimo o sledećem:

 

Korišćenje (upotreba) Petcom programskih rešenja

Korisnici u mesečnom održavanju;

Svi korisnici koji su u mesečnom održavanju, dobiće na upotrebu novu verziju programskog rešenja, sertifikovanog od strane Poreske uprave, bez dodatnih troškova.

Korisnici van mesečnog održavanja;

Kako bi koristili novu verziju programskog rešenja, korisnici su u obavezi da pređu na paket najnižeg mesečnog održavanja prema važećem cenovniku  Programska rešenja Petcom

 

Korišćenje (upotreba) licence za Master LPFR ( www.lpfr.online )

Kako smo vas ranije izvestili, Poreska uprava je donela odluku da svaki maloprodajni objekat mora imati najmanje jedan LPFR. LPFR je drajver koji služi za komunikaciju između ESIR-a (Petcom programskih rešenja) i Poreske uprave. Petcom tim je u skladu sa uvođenjem novog zakona o eFiskalizaciji, preduzeo sve neophodne korake kako bi svojim korisnicima ponudio celokupno maloprodajno rešenje. S tim u vezi, korišćenje Master LPFR-a sprovodiće se upotrebom licenci koj će se izdavati od strane Petcom d.o.o na period od mesec (5eur + PDV) ili godinu dana (50eur + PDV), a prema važećem cenovniku Programska rešenja Petcom

Rešenjem Poreske uprave broj 000-092-00-00527/2021-0000 Master LPFR je akreditovan za Windows od 31.12.2021. godine.

Oprema

Imajući u vidu predstojeće promene u smislu hardvera koji je kompatibilan za koršićenje i upotrebu novih verzija programskih rešenja kao i LPFR-a, neophodno je obezbediti sledeće:

 

  1. POS štampač (57mm ili 80mm)
  2. Laserski A4 štampač
  3. Elektronski čitač ličnih dokumenata
  4. Windows 7 OS i noviji
  5. Konstantnu komunikaciju sa Poreskom upravom putem interneta

 

U skladu sa novonastalim promenama, Petcom tim je obezbedio određenu količinu zaliha uređaja koji su neophodni za nesmetan rad maloprodajnih obejkata različitog tipa. Za više informacije o ponudi uređaja i uslovima kupovine, molimo vas da posetite naš sajt.

Napomena: Sva postojeća oprema, koja može da ispuni tehničke uslove za korišćenje u novoj eFiskalizaciji će biti upotrebljena za dalji rad.

 

Izdavanje bezbedonosnog elementa

Ukoliko još uvek niste podneli zahtev za izdavanje bezbedonosnog elementa, ili, ukoliko Vam je potrebna pomoć, više informacija možete pronaći na linku Uputstvo za izdavanje bezbedonosnog elementaZa eventualnu pomoć ili ukoliko imate dodatnih pitanja, naš tim Vam je na raspolaganju putem telefonske linije 011/ 4 405 405 (opcija 4 -nova fiskalizacija).

 

Kako bismo na vreme preduzeli sve neophodne korake i omogućili nesmetan rad svih korisnika, a u skladu sa novom fiskalizacijom i rokovima, molimo Vas da nam u pisanoj formi na adresu efiskalizacija@petcom.rs dostavite informacije o nazivu objekta, odgovornom licu i kontakt telefonu na koji možemo da Vas kontaktiramo, kako bismo mogli na vreme da dogovorimo dalje korake.

 

U nastavku možete pronaći brojeve odobrenja izdatih od strane Poreske uprave za naše ESIR-e i LPFR:

Srdačan pozdrav,

Petcom tim

 

 

Želite da postanete naš korisnik?

Kontaktirajte nas
5.com Akcija